یکی از سوالاتی که بسیاری از زبانآموزان در برخوردهای اولیه در چت، تلفن یا ایمیل میپرسند این است که از کدام روش و از کدام متد باید شروع به یادگیری کنیم و یا اینکه شما کدام روش را پیشنهاد میدهید. یک نکته اساسی و مهمی که حتماً باید در ذهنتان داشته باشید و این موضوع را بدانید این است که روشهای مختلف و متدهای مختلف مرسوم در ایران یا هر جای دنیا از یک سری اصول و قواعد به شکلهای مختلف پیروی میکنند و آن قواعد و اصول را به شکلهای مختلف برای شما بیان میکنند و شما را آموزش میدهند که خودآگاه یا ناخودآگاه از آن قواعد و اصول پیروی کنید.
یک مقدار بیشتر توضیح میدهم. اسمی از روش نمیبرم. متد x و متد y را در نظر بگیرید. متد x یک سری اصول و قواعد را که ثابت هم است به شکل A برای شما بیان میکند، روش y همان اصول و قواعد را آگاهانه و ناآگاهانه به شکل B برای شما بیان میکند. در حقیقت یک سری اصول پایهای و قواعد پایهای وجود دارد که هر روش دارد اینها را به شکلهای مختلف برای شما بیان میکند. یکی از این اصول این است که شما همیشه در ذهنتان داشته باشید یادگیری هر زبانی نیازمند تکرار و تکرار و تکرار است. تمرین و تمرین و تمرین. یک استاد داشتیم همیشه میگفت انگلیسی سه تا P است. Practice، Practice، Practice. همیشه باید تمرین کرد. همیشه باید تکرار کرد. روشها و متدهای مختلف رایج و مرسوم در دنیا به شکلهای مختلف شما را آگاهانه و ناآگاهانه آموزش میدهند که باید تکرار و تکرار داشته باشید.
یکی از اصول دیگری که بسیار مهم می باشد، این است که شما روشهای عالی، روشهای خیلی خوب، روشهای مطرح و روشهایی که جواب گرفته شده، این است که شما بدانید انسان ذهن فراموشکاری دارد. طبق تحقیقات چند سالانه دانشمندان در حوزه ذهن و حافظه و فراموشکاری انسان، این نتیجه حاصل شده که پروسه فراموشکاری انسان دارای یک نمودار است. نمودار فراموشی میگوید زمانی که شما یک مطلب را فرا گرفتید یک هفته بعد، کمتر از ده درصد آن مطلبی را که یاد گرفته بودید، در ذهنتان باقی مانده و بیش از 90 درصد آن مطلبی که هفته قبل فرا گرفته بودید، از ذهن شما و حافظه شما پاک شده است.
البته توضیح و تشریح نمودار فراموشی خیلی شاید طولانیتر باشد ولی من تا همین جا بسنده میکنم به این موضوع. تا همین حد بدانید. حافظه انسان دو قسمت است: یک قسمت کوتاهمدت، یک قسمت بلندمدت. شما زمانی که مطلبی را یاد میگیرید، مثلاً همین صحبتهایی که من دارم میگویم، این مطالب به حافظه کوتاهمدت شما انتقال پیدا میکند و در حافظه کوتاه مدت برای مدت کوتاهی باقی میماند. برای اینکه شما با منحنی فراموشی مقابله کنید و با این ضعف حافظه که فراموشی است، مقابله کنید باید با استفاده از تکرارهای هوشمندانه موضوعات را بارها و بارها تکرار کنید تا بتوانید به حافظه بلندمدت انتقال دهید.
حافظه بلندمدت جایی است که مطالب را برای مدت زیادی نگه داری میکند. گفتم که روشهای مطرح و عالی که مرسوم است در دنیا یکی از اصول دیگری که از آن پیروی میکنند و این روش را آگاهانه و ناآگاهانه به زبان آموزان آموزش میدهند این است که با فراموشی و این ضعفی که حافظه انسان دارد، به شکلهای مختلف مقابله کنند و بتوانند مطالب را به صورت بلندمدت در ذهنشان داشته باشند. دوستان عزیزم، خیلی گول روش و متد را نخورید. کافی است که آگاهانه بدانید که فراگیری تان باید بر اساس یک سری اصول و قواعد و تکنیکهای آگاهانه باشد. مهم نیست شما از کدام روش، از کدام متد، از کدام موسسه آموزشی، از کدام کلاس زبان استفاده کنید، مهم این است که شما راه و روش درست و صحیح یادگیری را رعایت کنید. وظیفه اصلی کلاس زبان این است که شما را متعهد میکند به اینکه یک زمان خاصی در کلاس بشینید و یک سری مطالب را مرور کنید. البته تکنیکهای یادگیری بسیار مهم هستند. باید بدانید که منحنی فراموشی چیست؛ ذهن انسان فراموشکار است.
با تکرارهای پشت سر هم و مداوم مقابله کنید با فراموشی و مطالب را به حافظه بلندمدت انتقال دهید.بدون شک کلاسهای زبان میتوانند به شما کمک کنند. ولی شما هم باید یک مقدار هوشمندانه برخورد کنید، یک مقدار آگاهانه برخورد کنید که بتوانید با استفاده و با پیروی از روشهای اصولی و یادگیری درست از همان کلاسهای زبان به نحو احسن استفاده کنید. در سامانه های-الینا، تکنیکها و روشهای اصولی و صحیح یادگیری زبان که حاصل نزدیک به دو سال و خورده ای تحقیق و بررسی و آزمایش روشهای مختلف یادگیری در سطح کشور است برای شما کاملاً به صورت عملی و کاربردی تدارک دیده ایم و مطابق آنها محتوای مطالب و تمرینات قرار داده ایم و شما را کاملاً با روشهای صحیح یادگیری و آموزش آشنا کرده ایم که استفاده و پیروی از این روشها باعث خواهد شد که بسیار عالی تر و با کیفیت بهتری فرابگیرید و مطالب را برای مدت زمان طولانی در ذهنتان نگه دارید و بتوانید به راحتی صحبت کنید، گوش بدهید، بخوانید و بنویسید.