یکی از منابعی که میتواند در فرایند یادگیری موثر و مفید باشد، پادکست است. پادکست یک فایل صوتی و یا تصویری است که در آن در مورد یک موضوع خاض صحبت شده است و معمولا همراه آن فایل صوتی و تصویری متن آن هم ارائه شده است و قابل دسترس است.
با کمی جستجو در اینترنت میتوانید سایتهایی را پیدا کنید که فایلهای پادکست را در اختیار شما قرار میدهند. چند نمونه از سایتها مانند BBC، ABC national radio و غیره و غیره وجود دارد. اما در سیستم های-الینا با توجه به سطح و زمان یادگیری و همچنین هدف شما فایل های پادکست انحصاری قرارداده ایم.
در تمرین و استفاده از پادکستها توجه به چند تکنیک را رعایت کنید. یک تکنیک این است که قبل از خواندن فایل پادکست، چند بار به فایل صوتی آن توجه کنید. بعد از چند بار توجه به فایل صوتی سعی کنید هر چقدر از آن فایلی را که گوش میدهید و برای شما قابل فهم است را بنویسید. البته ممکن است در ابتدا برای شما سخت باشد. اما نگران نباشید و ناامید نشوید. همانطور که قبلا هم گفتیم، اشتباه مخصوص زبانآموزان است و اشتباه کردن طبیعی است. ما به دنبال بهبود و رفع اشتباهات هستیم. پس جای نگرانی نیست. در خلال نوشتن و گوش کردن به متن، جاهایی را که متوجه نمیشوید، خالی بگذارید. البته یکبار سعی بر نوشتن متن کافی نیست. سعی کنید. بیشتر گوش کنید و جاهای جا افتاده را پر کنید. زمانی که احساس کردید نمیتوانید جای خالی را استفاده کنید، به متن مراجعه کنید.
در پروسهی مراجعه به متن و یافتن کلمات و جملات جا افتاده، احساس دلچسبی به شما دست میدهد. احساس خواهید کرد کلمات جا افتاده چقدر آسان بودهاند. در اینجا است که حس کنجکاوی و شما و ارضای این کنجکاوی از این لحاظ که مغز شما، چندینبار سعی کرده است قسمتهای جا افتاده را حدس بزند و حالا جواب را پیدا میکند، تمایل دارد کلمات و جملات جا افتاده را خوب یاد بگیرد. شما هم به مغزتان کمک کنید، کلمات را چند بار بنویسید و با صدای بلند بخوانید.
اگر در تلفظ صحیح و خواندن آن کلمات مشکل دارید میتوانید به فایل صوتی مراجعه کنید. البته اگر قبلا چندبار به فایل صوتی گوش کرده باشید، یکسری از موارد در ذهنتان دارید و کافی است که چند بار دیگر این کار را تکرار کنید تا بتوانید به درست کلمات و عبارتها را ادا کنید.
دقت داشته باشید تکنیک حدس لغات و کلمات جدید را با استفاده از بافت متن را فراموش نکنید. سعی کنید خودتان در ابتدا، معنی و مفهوم کلمات را حدس بزنید. البته چون کلمات در قسمتهای دیگر متن تکرار شدهاند با یافتن یک لغت جای دیگر که آن لغت تکرار شده است را خواهید یافت و آن زحمت اولیه را متحل نخواهید شد. بعد از آنکه موفق شدید متن را به صورت کامل بنویسید، نوبت شما است که با صدای خودتان و رعایت آهنگ گفتاری گویندهی متن در سامانه های الینا صدایتان را ضبط کنید و با فایل اصلی مقایسه کنید و جاهایی که تلفظ شما درست نیست، آنها را علامت بزنید و دوباره تمرین کنید. نگران این موضوع نباشید که حتما در یک بخش کوتاه، یک قسمت را تمام کنید. تکنیک آهستگی و پیوستگی را رعایت کنید.
تکنیکهای گفته شده در قوای شنیداری شما، بسیار مفید و موثر خواهند بود و البته که نگارش شما نیز به شکل چشمگیری تقویت میشود.